Πρακτικές συμβουλές για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου και την προστασία της υγείας των επιβατών & του οδηγού

Στην Alivizatos Cars ήταν πάντα προτεραιότητά μας τα αυτοκίνητα να “λάμπουν”. Η σχολαστικότητα στον καθαρισμό των αυτοκινήτων είναι η μεγάλη μας “παραξενιά”, όπως λένε όλοι. Γνωρίζοντας ότι ο οδηγός και οι επιβάτες ακουμπούν πολύ συχνά σχεδόν όλες τις επιφάνειες της καμπίνας του αυτοκινήτου, σας συμβουλεύουμε να καθαρίζετε συχνά το εσωτερικό του αυτοκινήτου για να είστε ασφαλείς εσείς και οι δικοί σας άνθρωποι.

 

Ποιες επιφάνειες του εσωτερικού μέρους του αυτοκινήτου θα πρέπει να καθαρίσουμε:

  • Τιμόνι
  • Χειρολαβές
  • Λεβιές ταχυτήτων
  • Χειρόφρενο
  • Κουμπιά και οθόνες αφής
  • Διακόπτες υαλοκαθαριστήρων, φλας, φώτων, κλιματισμού
  • Χειριστήρια για τη ρύθμιση των καθισμάτων

 

Εικόνα καθάρισμα αυτοκίνητου

 

Τι πρέπει να ξέρετε για καθαρισμό του αυτοκίνητου

Στον καθαρισμό του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου θα πρέπει να προσέχετε τις ευαίσθητες επιφάνειες ώστε να μην τις καταστρέφετε, όταν τις καθαρίζετε. Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε είναι να καθαρίσουμε τις επιφάνειες με διάλυμα αλκοόλης.
To Διάλυμα αλκοόλης με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% δεν θα επηρεάσει ούτε το δέρμα ούτε τη δερματίνη, αρκεί να μην τρίβετε έντονα τα καθίσματα ή άλλες επιφάνειες καλυμμένες με δέρμα.

 

Όχι χλωρίνη, οξυζενέ και προϊόντα με αμμώνιο! Επιλέξτε σαπούνι και νερό

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη στον εσωτερικό καθαρισμό. Αν και η χλωρίνη είναι αποτελεσματική με τους ιούς, μπορεί να βλάψει την ταπετσαρία του αυτοκινήτου. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού με αμμώνιο στις οθόνες αφής του αυτοκινήτου. Το σαπούνι και το νερό με ελαφρύ τρίψιμο είναι η καλύτερη λύση για τις περισσότερες επιφάνειες του αυτοκινήτου, ειδικά για τα υφάσματα και το δέρμα. Προσοχή στη μεγάλη ποσότητα νερού, η οποία μπορεί να απορροφηθεί από το ύφασμα και να δημιουργήσει μούχλα.

 

Εικόνα αερισμός αυτοκινήτου

Αερισμός αυτοκινήτου

Μετά από κάθε καθαρισμό ανοίξτε το αυτοκίνητο ώστε να αεριστεί και με ένα ειδικό σπρέι (μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βενζινάδικα) καθαρίστε τα σημεία εξαερισμού και του air condition.

 

Καθαρά χέρια

Πριν ακουμπήσετε οτιδήποτε στο αυτοκίνητο, καθαρίστε τα χέρια σας με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι ώστε να κρατήσετε καθαρές τις επιφάνειες.

 

Αν και ορισμένα μέτρα για την πρόληψη από μικρόβια και ιούς μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, η προσοχή είναι υψίστης σημασίας για την προστασία μας.

 

Η ομάδα της Alivizatos Cars!

Copyright © 2024. All rights reserved.